Sov gott min lilla flicka <3


1månad 6veckor och 1dag gammal    

1år och 6månader gammal

Mitt lilla hjärtegryn somnade in hemma i filten där hon låg i mammas knä. Vi hade åkt till vetrinären dagen innan för hon andades tungt och fort och hade hjärtklappning. Hon hade rossel i lungorna och antagligen var det lunginflamation, som är extremt dödligt om råttor får det. Men hon tyckte vi skulle prova antibiotika om vi kände att det var det rätta. Jag tog emot antibiotikan och vi åkte hem. Hon svalde medicinerna, hon hade ätit Metacam i några månader pga att hon hade en sjukdom som gjorde att hennes ryggrad kröktes mer och mer.

Dagen efter, på söndagen, drack hon välling i hela tio minuter med bara någon kort paus. Jag gick ner vid halv tio och gav henne medicinerna, gick och duschade, gjorde iordning mat åt henne, handmatade henne sista månaderna med näringsrik kattdietmat från vetrinären, blandat med grädde och honung. Frågade mor min om jag skulle lägga in henne i buren hon fick ligga kvar tyckte mamma, jag gick och fixade fötterna och ställde fram maten och lyfte filten och hon såg ut att sova så gott i värmen, hela hon var varm och mysigt.

Men hon reagerade inte när jag klappade henne försiktigt och pratade med henne, så jag lyfte upp henne och hon var helt lealös. Då förstod jag. Hon var hos Ronja och Elsa.

Det gick fort, inom 10-20minuter var hon borta, mitt lilla gryn. Men nu vet jag att hon är den råtta hon var när hon kom hit 20e september 2008. Hon skulle för övrigt ha fyllt 2år i augusti i år. Jag hoppas att Maja-My och Dottie får vara med länge till, eftersom de är en länk till Lilla Hjärtat eftersom de var trillingar (fast de var 14st i kullen) så nu lever 12stycken, en av deras syskon blev tyvärr tagen av katten hos uppfödaren.


Sov gott min älskade flicka

Lilla Hjärtat

2008-08-08 
2010-03-07

RSS 2.0